Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proste rafaello

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 300 g
wiórki kokosowe 100 g
masło 3/4 kostki
żółtko jajek 2
mleko 750 ml
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Proste rafaello

Żółtka wymieszać ze szklanką mleka i z całą mąką na jednolitą masę. Cukier zagotować z resztą mleka (500ml). Do gotującego się mleka wlać wcześniej przygotowaną masę, szybko mieszając. Gotować jak budyń. Odstawić do CAŁKOWITEGO wystygnięcia. Do budyniu dodawać po łyżce masła, miksować. Wsypać wiórki i wymieszać. W średniej wielkości blaszce układać krakersy, na to masę kokosową i znów krakersy. Masy powinno wystarczyć na trzy takie przełożenia. Na suchej patelni uprażyć migdały i posypać ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 30.12.2012 17:03
superowe!!!
Marta1986 30.12.2012 13:58
lubie:-)
jolajka 30.12.2012 12:46
uwielbiam kokosowy smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak