Proste kotlety jajeczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6
  • cebula

    1
  • bułka czerstwa

    1 mała
  • mleko

    200 ml
  • sól i pieprz

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

5 jajek gotujemy na twardo, studzimy obieramy i drobno siekamy.
Cebulę obieramy, siekamy drobno i podsmażamy na złoty kolor.
Bułkę namaczamy w ciepłym mleku.
Łączymy jajka, cebulę jedno pozostałe surowe jajko i bułkę dokładnie odciśniętą z mleka. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem solidnie do smaku.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
agaK.
Idealne na zastępstwo dla mięsnych dać w okresie postu i nie tylko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 14.05.2017 07:54
swietny przepis
paniusiaewa 22.03.2017 17:41
Dawno nie jadłam, fajne, dzieki za przypomnienie potrawy.
Wiesława1 08.03.2017 10:14
bardzo lubię
Ewelina1991 07.03.2017 17:07
pyszne danie
Beatris 06.03.2017 23:05
Proste i smaczne, chętnie bym zjadła :)
MagdalenaIC 06.03.2017 21:42
Pysznie :)
Mati13 06.03.2017 20:46
muszę je w końcu wyprobować
Renataj 06.03.2017 20:30
Lubię takie jarskie kotlety:)
Bernadeta1 06.03.2017 19:58
lubię takie i często robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat