Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proste kotlety jajeczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6
cebula 1
bułka czerstwa 1 mała
mleko 200 ml
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Porada

Idealne na zastępstwo dla mięsnych dać w okresie postu i nie tylko.

Przepis i sposób przygotowania na: Proste kotlety jajeczne

5 jajek gotujemy na twardo, studzimy obieramy i drobno siekamy.
Cebulę obieramy, siekamy drobno i podsmażamy na złoty kolor.
Bułkę namaczamy w ciepłym mleku.
Łączymy jajka, cebulę jedno pozostałe surowe jajko i bułkę dokładnie odciśniętą z mleka. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem solidnie do smaku.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.05.2017 07:54
swietny przepis
paniusiaewa 22.03.2017 17:41
Dawno nie jadłam, fajne, dzieki za przypomnienie potrawy.
Wiesława1 08.03.2017 10:14
bardzo lubię
Ewelina1991 07.03.2017 17:07
pyszne danie
Beatris 06.03.2017 23:05
Proste i smaczne, chętnie bym zjadła :)
MagdalenaIC 06.03.2017 21:42
Pysznie :)
Mati13 06.03.2017 20:46
muszę je w końcu wyprobować
Renataj 06.03.2017 20:30
Lubię takie jarskie kotlety:)
Bernadeta1 06.03.2017 19:58
lubię takie i często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak