Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proste ciasto na Pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 kg
woda ciepła 1 szklanka
olej 3 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Proste ciasto na Pierogi

Przesianą i posoloną mąkę połączyć z wodą i olejem. Zagnieść ciasto aż będzie sprężyste. Z rozwałkowanego ciasta wycinać za pomocą szklanki kółka. Nakładamy na nie farsz, składamy na pół i sklejamy brzegi tworząc falbankę.
Przygotowane pierogi gotujemy w lekko osolonym wrzątku ok 5 min. do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 16.12.2015 17:19
Barda pycha pomysł na ciasto
gusia1000 16.12.2015 00:04
Skorzystam z przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak