Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Proste bezy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt
cukier puder 500 gram
sól 1 szczypta
mąka ziemniaczana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Proste bezy

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i miksować kilka minut. Ubitą piane nakładać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piec około 90 minut w temperaturze 110 stopni.

* Moje bezy miały być z bitą śmietaną i owocami ale nie dotrwały :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 03.12.2013 09:08
szybko się robi i smaczne
Pietruszka 22.08.2013 08:14
uwielbiam bezy, fajne
Marta1 21.08.2013 22:47
śliczniutkie:)
Alex_M 15.08.2013 10:09
sliczne beziki :)
aisoglam 15.08.2013 00:29
Fajny przepis :)
Róża1 14.08.2013 23:24
pięknie się prezentują:-)
sasanka 14.08.2013 20:51
mm uwielbiam bezy :D takie chrupiące + lekko klejący środek :) a Twoje równiutkie jak od cyrkla :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak