Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prosta surówka z kapusty kiszonej i jabłka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
olej 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
jabłko 1 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Prosta surówka z kapusty kiszonej i jabłka

Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku i siekamy. Jabłko /duże, soczyste i słodkie/ obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kiszonej kapusty. Wlewamy olej /ja dodaję olej z pestek winogron/ i doprawiamy do smaku. Mieszamy. Do surówki można dodać startą marchew. Lubię kiedy ta surówka jest mokra i ma dużo soku, dlatego nie odciskam kapusty i wybieram soczyste jabłko. Polecam tą surówkę do tłustych mięs np. żeberek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 21.01.2014 22:44
Prosta, ale pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak