Prosta surówka z białej rzodkwi ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiew biała

    1 szt.
  • śmietana

    4-5 łyżek
  • sok z cytryny

    kilka kropel
  • natka pietruszki

    do posypania
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiew myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Do startej rzodkwi dodajemy śmietanę, sól, pieprz i odrobinę soku z cytryny do smaku, mieszamy.
Surówkę posypujemy natką pietruszki i od razu podajemy.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mufinka79 21.10.2013 17:55
Dziękuję za miłe słowa :)
mufinka79 21.10.2013 17:55
Barbara13Barbara Krajewska bardzo proszę :)
Ola1984 21.10.2013 14:33
Pysznie zapowiadająca się surówka :)
Barbara13 21.10.2013 14:09
jeszcze takiej nie robiłam,kradnę przepis:)
Marta1986 21.10.2013 12:17
pyszności mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat