Przepis i sposób przygotowania na: Prosta sałatka do grilla z sosem ziołowo-czosnkowym
Mięso z grilla lubi dodatek świeżych warzyw. Dlatego jeśli nie macie czasu na wyszukane sałatki do grilla - wybierzcie tą. Jest szybka, prosta i smaczna.
- gotowa w 10 minut,
- podawaj z ulubionym dressingiem, wyśmienicie smakuje z sosem ziołowo-czosnkowym,
- idealna do grillowanego kurczaka.
Sposób przygotowania:
1. Wybrane do sałatki warzywa myjemy i osuszamy.
2. Świeżego pomidora kroimy w kostkę. Jeśli wolicie małe pomidorki koktajlowe możecie nimi zastąpić pomidora lub dodać jedno i drugie. Ważne, aby świeży pomidor był soczysty.
3. Rzodkiewki kroimy w plastry.
4. Cebulę (najlepiej czerwoną, ale może być też biała) - drobno siekamy.
5. Do miski przekładamy mix sałat, przygotowane i pokrojone wcześniej składniki (pomidora, rzodkiewkę i cebulę).
6. Sałatkę posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
7. Przygotowujemy dressing do sałatki. W misce łączmy ze sobą składniki na sos i dokładnie mieszamy.
8. Aby sałatka była chrupiąca polewamy ją dressingiem bezpośrednio przed podaniem.