Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prosta potrawka z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 50 dag
mąka pszenna 2 łyżki
cebula 2 duże
masło klarowane do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: prosta potrawka z indyka

Cebule obierz, pokrój w dość grubą kostkę i podduś na maśle klarowanym. Mięso oczyść i pokrój w kostkę, następnie oprósz je solą i świeżo mielonym pieprzem a także mąką (np. za pomocą sitka). Przełóż mięso na patelnię, na której dusi się cebula i podsmażaj razem do czasu aż się ładnie zrumieni. Zawartość patelni umieść w rondelku i zalej taką ilością wody, żeby część mięsa znajdowała się ponad powierzchnią. Dorzuć przyprawy i gotuj na małym ogniu około pół godziny. Jeśli będzie trzeba, uzupełniaj wodę. Po tym czasie dopraw do smaku solą i pieprzem. Nie trzeba zagęszczać zasmażką, sos będzie zawiesisty od mąki, którą było posypane mięso. Podawaj z wymienionymi we wstępie dodatkami. Smacznego! ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.07.2013 10:59
podoba mi się
Aleksandra/Olcia 15.06.2013 22:01
mega smakowite
aisoglam 15.06.2013 21:55
Apetyczne danie :)
jasiek 15.06.2013 21:45
świetna na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak