Propozycja grillowa: Filety z uda kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i pestek dyni-zaserwowane z Mozzarellą :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filety z kurczaka

    1 kg
  • mozzarella w kulce

    0,5 sztuki

marynata

  • olej

    1\3 szklanki
  • suszone pomidory

    2 łyżki
  • czosnek ząbki

    2 sztuki
  • pestki dyni

    2\3 szklanki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    0,5 łyżeczki
  • pieprz

    1\4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Propozycja grillowa: Filety z uda kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i pestek dyni-zaserwowane z Mozzarellą :) foto
Filety z uda kurczaka myjemy i oczyszczamy- namaczamy w mleku przez godzinę .
Krok 2 - Propozycja grillowa: Filety z uda kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i pestek dyni-zaserwowane z Mozzarellą :) foto
W tym czasie przygotowujemy marynatę złożona z : oliwy, przeciśniętego czosnku, suszonych pomidorów , kucharka i pieprzu.
Krok 3 - Propozycja grillowa: Filety z uda kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i pestek dyni-zaserwowane z Mozzarellą :) foto
Marynatę nakładamy na mięso i odstawiamy w zimne miejsce na minimum 3 godziny.
Krok 4 - Propozycja grillowa: Filety z uda kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i pestek dyni-zaserwowane z Mozzarellą :) foto
Po tym czasie do marynaty z mięsem dodajemy pestki dyni i ....
Krok 5 - Propozycja grillowa: Filety z uda kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i pestek dyni-zaserwowane z Mozzarellą :) foto
mięso wraz z marynata umieszczamy na patelni grillowej. Mięso grillujemy z 2 stron.
Krok 6 - Propozycja grillowa: Filety z uda kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i pestek dyni-zaserwowane z Mozzarellą :) foto
Mozzarelle kroimy na mniejsze kawałki i ...
Krok 7 - Propozycja grillowa: Filety z uda kurczaka w marynacie z suszonych pomidorów i pestek dyni-zaserwowane z Mozzarellą :) foto
umieszczamy na mięsie-trzymamy na patelni grillowej do momentu aż mozzarella zacznie się delikatnie rozpuszczać . Serwujemy na roszponce . Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.06.2017 10:35
wspaniała propozycja
Jolanta40 29.06.2017 17:50
piękne zdjęcie
Ola1young 29.06.2017 16:06
pyszna propozycja :)
jagoda5913 29.06.2017 00:46
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat