Propozycja grillowa-Camembert w pestkach dyni -nadziewany szynką Parmeńską..w towarzystwie cukini oprószonej ziołami prowansalskimi :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    1 sztuka
  • szynka parmeńska

    1 plaster
  • pestki dyni

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    1 lyzka
  • cukinia

    1 sztuka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    1\4 łyzeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    1\3 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie obieramy i kroimy na mniejsze kawałki -przekładamy do miski , skraplamy olejem i dodajemy przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz, czosnek granulowany . Camember przekrajamy na pól. Na jednej części umieszczamy plaster szynki parmeńskiej , przykrywamy drugą częścią , mocno dociskając. Przystępujemy do panierowania: najpierw w jajku, potem w pestkach dyni. Cukinie umieszczamy na patelni grillowej i grillujemy 5 minut. Następnie na patelni umieszczamy Camemberta i grillujemy go z 2 stron . U grillowany ser Serwujemy z cukinia, obsypując danie cebulką zieloną. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 21.07.2017 21:45
Pyszna propozycja wpraszam się na chociaż kawałek :)
Ania321 21.07.2017 14:04
pyszne danie z grilla, coś w sam raz dla mnie :)
Ola1984 21.07.2017 12:43
Ale zaszalałaś :) Pyszna propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat