Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Presciutto z melonem i szpinakiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garść
melon 0,5 szt
szynka parmeńska 8 plastrów
oliwa
grissini 4-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Presciutto z melonem i szpinakiem

Szpinak umyć, ułożyć na talerzu. Melon umyć i osuszyć. Przekroić na pół i wybrać nasiona, odkroić skórę i pokroić na grube plastry. Ułożyć na szpinaku. Plastry szynki zwinąć w różyczki, dodać do sałatki. Na paluszki grissini nawinąć szynkę i ułożyć na brzegu talerza. Całość skropić oliwą z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.09.2012 21:19
to jest pyszne :)
adelajda 26.08.2012 15:01
Uwielbiam melona !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak