Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pręga wołowa smażona z cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pręga wołowa 500 g
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
masło 1 łyżka
ziemniaki
buraczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pręga wołowa smażona z cebulką

1. Pręgę wołową gotuję do miękkości (wywar można wykorzystać do przygotowania zupy lub rosołu). Ugotowane mięso wyjmuję i kroję na porcje.

2. Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Na patelnię przekładam masło oraz olej. Podgrzewam. Dodaję cebulę i mięso. Oprószam solą i pieprzem. Smażę do momentu, aż mięso się zarumieni.

3. Ziemniaki ugotuję do miękkości. Odcedzam i ugniatam. Na talerz wykładam mięso, ziemniaki oraz buraczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak