Pręga wołowa inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pręga wołowa

    60 dkg
  • przyprawa uniwersalna

    1/2 łyżki
  • marchewka

    1/2 szt
  • seler

    kawałek
  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • kminek

  • majeranek

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól

  • pieprz

  • smalec

    1/2 łyżki
  • mąka

    1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pręgę myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy około godziny. Mięso wyjmujemy i kroimy na mniejsze kawałki (w kostkę). Marchewkę oraz seler obieramy i także kroimy w kostkę. Mięso oraz jarzyny przekładamy do garnka. Wlewamy wodę (tyle aby mięso było zanurzone). Następnie wrzucamy cebulę, ziele, liść oraz kminek i przeprawę. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Z mąki i smalcu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką i majerankiem. Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 26.11.2013 16:08
smaczne mięsko
alaaa 26.10.2013 20:19
z warzywami, fajny pomysł
Seba 05.07.2013 08:00
bardzo smaczna
IwonaDD 26.06.2013 09:19
świetny przepis
IKrakowianka 22.05.2013 14:02
super propozycja
Alex_M 04.05.2013 10:17
pyszny obiadek!
Dorian 31.01.2013 09:09
pycha
caralajna 14.12.2012 10:27
smaczny obiad
olkaaa 11.12.2012 09:30
super przepis
kate.500 11.12.2012 08:19
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat