Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 ml
margaryna w kostce 40 g
żółtko jajek 1
śmietana 12% 20 g
sól do smaku
białko 1
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki z kminkiem

Mąkę, tłuszcz, żółtka, śmietaną, sól posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto, schłodzić. Z ciasta toczyć wałeczki o średnicy pół cm, smarować je rozmąconym białkiem i formować precelki, ułożyć na blasze, posypać kminkiem i piec w gorącym piekarniku do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak