Precelki z kminkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • masło

    20 dag
  • śmietana

    4 łyzki
  • żółtka

    2 szt
  • białko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • kminek do posypania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę, masło, żółtka, śmietanę i sól posiekać nożem na stolnicy i szybko zarobić ciasto. Odłożyć do lodówki na 1/2 godziny. Następnie z ciasta formować wałeczki, zwijać precelki, smarować białkiem i posypać kminkiem. Układać na blaszce, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 28.12.2012 16:30
smaczne
IlonaAlbertos 21.11.2012 13:11
Wyglądają smakowicie.
Wafelek2601 20.05.2011 08:12
lubię takie
Wafelek2601 20.05.2011 08:12
lubię takie
mirosława4 05.02.2011 15:24
pyszne ciasteczka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat