precelki słone

precelki słone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • masło

    5 dag
  • jajko

    1
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,masła,żółtka,śmietany i soli zagnieść ciasto i dobrze je wyrobić.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Z ochłodzonego ciasta toczyć wałeczki o średnicy ok.0,5 cm,co drugi smarować rozkłóconym białkiem i formować precelki,skręcając wałeczek posmarowany z nie posmarowanym.
Układać na natłuszczonej blasze i wstawić do gorącego piekarnika/190-200 C/,piec do zrumienienia/ok.15 minut/.
Z blachy zdejmować po ostudzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 11.12.2012 19:54
super
olkaaa 01.02.2012 14:17
super
olkaaa 01.02.2012 14:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat