Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki rumowe z rumowym lukrem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mąka pszenna 300 gram
cukier puder 100 gram
żółtko jajek 1 sztuka
sól 1 szczypta
rum 1 łyżka
masło 200 gram
mąka

Polewa

białko 1 sztuka
rum 1 łyżka
cukier puder 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki rumowe z rumowym lukrem

1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut.
2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. zrobić wałek z którego odcinać kawałki i formować je na małe precelki
3. Precelki wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku.
4. Ciastka ostudź na kratce.
5. Polewa : Dobrze utrzeć cukier, białko i rum, aby uzyskać białą polewę
6. Precelki posmaruj obficie lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak