Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażucha w potrawce- przepis babci

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka żytnia 1/2 szklanki
cebula 4 sztuki
boczek 15 dag
masło 1/3 kostki
sól do smaku
pieczarki 30 dag
kiełbasa wiejska 1 pętko
przecie pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Prażucha w potrawce- przepis babci

1.PRAŻUCHA Ziemniaki podgotować ok. 10 minut w osolonej wodzie, a następnie dodać mąkę i gotować aż ziemniaki zaczną się rozpadać. Ujednolicić konsystencje tłuczkiem i okrasić masłem i pokrojonym boczkiem.
2.POTRAWKA: Pieczarki i cebule kroimy w plastry, smażymy na oleju. Dodajemy słoiczek przecieru pomidorowego i pokrojoną kiełbasę. Doprawiamy pieprzem i solą i dusimy ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 18.09.2012 13:36
ciekawe jak smakuje
Andysz 13.09.2012 09:53
super przepis;)
Katarzyna40 12.09.2012 21:31
dokladnie:)
ziutula
ziutula 12.09.2012 21:23
babcine przepisy są warte pamięci...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak