Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażucha góralska

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
otrąb pszennych 6 łyżek
kasza manna 2 łyzki
wody 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Prażucha góralska

Mąkę mieszamy z kaszą i otrębami. Prażymy na małym ogniu mieszając drewnianą łyżką co jakiś czas aż mieszanka się zarumieni ok 2 godzin. Wodę zagotować z łyżką soli czosnkowej. Uprażoną mąkę zalewamy wodą i mieszamy aż masa będzie miała jednolitą konsystencje. Pokrojony w kostkę boczek wytapiamy i okraszamy prażuchę. Podawać można z kalafiorem lub np mlekiem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 18.04.2013 00:21
bardzo fajne
RenataZ-et 13.04.2012 18:41
super
Barbara55 13.06.2011 16:17
raczej nie
szajba2 08.06.2011 16:11
ciekawe
kielcok1 20.05.2011 17:10
tylko czy to jest jadalne?
rakow2
rakow2 13.02.2011 15:15
coś oryginalnego
IlonaAlbertos 02.09.2010 10:10
Muszę wypróbować Twój przepis.
caroline1983 16.07.2010 11:41
Słyszałam o tej potrawie ale nie miałam okazji jej robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak