Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażonka znad ogniska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
marchewka 30 dkg
cebula 30 dkg
zielona fasolka szparagowa 30 dkg
pieczarki 30 dkg
koperek 0,5 pęczka
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżki
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Prażonka znad ogniska

Z kapusty usunąć wierzchnie liście, umyć je, wyłożyć nimi dno i boki żeliwnego garnka (1 liść zostawić do przykrycia prażonki). Piersi pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z przyprawą do kurczaka, odstawić. Kapustę niezbyt drobno pokroić. Cebulę posiekać, marchewkę i pieczarki pokroić w plasterki. Koperek posiekać. W dużej misce wymieszać kapustę, pieczarki, koperek, cebulę, marchewkę, fasolkę, sól oraz pieprz. Na dnie garna ułożyć 1/3 ilości warzyw, następnie 1/2 ilości kurczaka, warzywa, kurczaka i warzywa. Wierzch przykryć odłożonym liściem kapusty i pokrywką. Ustawić garnek/kociołek w żarze z ogniska. Prażyć potrawę przez 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 17.06.2011 08:21
Oj zjadłoby się, zjadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak