Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażone ziemniaki z cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80 dkg
cebula 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
kiełbasa cienka 1 laska
smalec 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone ziemniaki z cebulką

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na kawałki. Cebulkę obrać i pokroić w talarki. Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Na dno garnka włożyć smalec, przykryć pokrojonymi ziemniakami. Na ziemniakach ułożyć cebulę, kiełbasę i natkę. Przykryć znów ziemniakami. Dodać kolejną warstwę natki, cebuli i kiełbasy. Przykryć ziemniakami. Oprószyć solą i pieprzem. Przykryć i prażyć na niewielkim ogniu, aż do miękkości. Przed podaniem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 18.06.2012 13:49
super
Marko 07.06.2012 14:48
apetyczne
Marko 07.06.2012 14:48
apetyczne
olkaaa 29.05.2012 07:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak