Prażone papierówki na szarlotkę.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 kg
  • cynamon Prymat

    2 łyżeczki
  • cukier

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, pokroić w ósemki.Zostawić skórke.Włożyć do garnka, najlepiej ze stali nierdzewnej z grubym dnem i próżyć około 20 minut.Następnie ręcznym blenderem zmiksować jabłka na krem.Dodać cynamon i cukier. Próżyć jeszcze chwilę. Gotowe.Składniki można podwoić i zawekować na zimę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 21.12.2011 16:56
pyszne
Dorian 15.08.2011 10:40
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat