Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażone jabłka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
cukier 1/2 szklanki
cynamon łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone jabłka

1. Jabłka obieramy, kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka prażymy na wolnym ogniu gdy będą już miękkie, dodajemy cukier, cynamon i dokładnie mieszamy. Gorące wkładamy do umytych słoików i pasteryzujemy około 10 minut na wolnym ogniu od momentu zagotowania. Słoiki zakręcamy i układamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 14.08.2015 11:03
robię takie co roku, są pyszne :)
Grazyna0211 13.08.2015 18:18
smaczne bo domowe
mirosława4 13.08.2015 14:57
na zimę jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak