Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażone jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżeczka
kardamon 1 szczypta
cynamon 1 szczypta
jabłko kwaśne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Prażone jabłka

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na plasterki. Masło rozgrzać i do naczynia włożyć jabłka, cynamon i kardamon. Prażyć do momentu, aż jabłka będą miękkie ale nie rozpadające się. Wspaniałe komponują się jako dodatek do drobiu, wieprzowiny lub jako farsz do naleśników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak