Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażona cebulka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
sól
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Prażona cebulka

Obieramy cebulę. Kroimy w grubą kostkę. Przygotowujemy w miseczce mąkę ( w proporcji - jedna łyżka mąki na 1 sztukę cebuli). Rozgrzewamy w rondelku olej. Mieszamy cebulę z mąką, tak, aby mąka dokładnie oblepiła cebulę. Możemy na sitku oddzielić cebulę od nadmiaru mąki. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulkę i smażymy aż do jej zbrązowienia. Łyżką cedzakową wyjmujemy uprazoną cebulkę i kładziemy na ściereczce lub ręczniku papierowym, aby odsączyć ją z tłuszczu. Przekłądamy cebulkę do miseczki i odrobinę solimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 28.11.2011 09:18
pycha
MAR3STA 02.11.2011 18:51
fajna
IKrakowianka 26.10.2011 11:54
taka cebulka super jest np do zapiekanek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak