Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawie jak rafaello

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 1 puszka
wiórki kokosowe 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Prawie jak rafaello

Mleko przelewamy z puszki do misk. Dodajemy do niego partiamy wiórki i mieszamy. Ilość wiórek podana jest orientacyjnie, musicie sami wyczuć w takiej ilości je dodać. Mleko ma oblepić wiórki, ale masa ma być dość zwarta, aby dała sie formować. Z tak przygotowanej masy lepimy kuleczki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Aby masa nie lepiła się nam do rąk,warto moczyć ręce od czasu do czasu w w wodzie. Kulki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 140 stopni - około kwadransa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szpindorio 27.06.2012 21:37
pycha!
Madziela 26.06.2012 19:44
bajeczne
malinyWkuchni 25.06.2012 16:43
Kocham wiewiórki (:) ) kokosowe!!!! Muszę zrobić takie, bo już się nudzą słodycze na bazie mąki i masła
iziona 18.04.2012 07:50
Kiedyś robiłam coś podobnego tylko wyszły mi z tego ciasteczka, ale i tak były pyszne :)
monika1968 17.04.2012 21:11
Pycha
zoldiar 17.04.2012 20:51
super
tom 17.04.2012 19:41
jak w raju :)
edita15 17.04.2012 19:37
pycha
edita15 17.04.2012 19:36
ciekawy przepis
edita15 17.04.2012 19:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak