Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwy hamburger

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołowina 500 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1/3 łyżeczki
sól wedle uznania
ser żółty kilka plastrów
sałata lodowa kilka liści
pomidor kilka plastrów
ogórek konserwowy kilka plastrów
cebula wedle uznania
bułka pełnoziarnista 4

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwy hamburger

Mięso wymieszać z przyprawami, uformować grube kotlety 9ok 1,5-2 cm grubości) o średnicy bułki. Podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulą na patelni na łyżce oleju aż się zazłocą. Kotlety ułożyć na przekrojonych bułkach z żółtym serem i podpiekać w piekarniku przez ok. 10 minut. Dodać złocistą cebulkę i świeże warzywa. Podawać z sosem barbecue.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 03.08.2015 17:14
uwielbiam,:)
Rafcio 04.03.2014 23:44
Nie wiem czy usta na taką wysokość otworzę
mikrusiak 04.03.2014 16:34
nooooo.... prawdziwy... nie ma co...:D ale jedzenie "warstwowe" bo chyba inaczej nie dałoby rady...:P
Niki22 04.03.2014 16:07
na raz do buzi chyba nie wejdzie ;)
brioszka 04.03.2014 15:40
wow, ale wysoki! :D moja paszcza dałaby sobie radę ;) wygląda smakowicie:)
patryska76 04.03.2014 14:32
Wygląda apetycznie ;-)
Gracer 04.03.2014 13:45
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak