Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Prawdziwki marynowane lekko octowe

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

prawdziwki
1 kg
woda
1 szklanka
ocet 10 %
1/2 szklanka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwki marynowane lekko octowe

Prawdziwki myjemy i te większe kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, aby były lekko twardawe. Wodę, ocet wraz z łyżeczką soli, zielem angielskim, liści laurowym oraz cukrem zagotowujemy. Do słoika wsypujemy po pół łyżeczce gorczycy, dodajemy 2-3 talarki cebuli oraz ugotowane grzyby, ściśle układając. Zalewamy zalewą i odstawiamy. Pasteryzować ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 25.06.2012 11:36
super
Grażyna13 26.01.2012 14:58
Wspania?e :)
Marlena/Kinia 12.01.2012 17:55
super
Kasinka
Kasinka 27.09.2011 22:55
Pyszne grzybki!
byMJ 05.08.2011 21:51
smaczne
pacpaw 28.01.2011 09:53
faktycznie możliwość edycji w tych przepisach by się przydała. Mam mnóstwo błędów merytorycznych. Tutaj ilość wody w składnikach powinna być 1 litr a nie szklanka.
Henryka2 28.01.2011 04:25
Pyszne grzybki, ale chyba nie lekko octowe!
wolochski 26.01.2011 19:28
super
MAR3STA 11.11.2010 15:29
Uwielbiam grzybki marynowane!
IZABELA29 10.11.2010 12:29
grzybki jak najbardziej są ok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak