Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szklanka
woda 3 szklanki
cebula 2
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
prawdziwki 1 kg
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwki marynowane

Małe, całe prawdziwki dokładnie obieramy, czyścimy i wrzucamy na wrzątek, lekko osolony na 15 minut.
Wodę mieszamy z octem. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny oraz gorczycę. Jeszcze sól oraz cukier. Mieszamy i zagotowujemy. Wrzącą marynatą zalewamy ułożone w wyparzonych słoikach ugotowane grzyby. Zakręcamy. Stawiamy do góry dnem, okręcamy ręcznikiem i czekamy, aż ostygną. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 24.08.2012 00:19
mniamnuśne :)
andrzej10 02.08.2012 08:21
prawdziwe grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak