Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwki i muchomorki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wafle ryżowe 2
jajko 4
pomidor cherry 1
majonez 1 lyzka
napar z czarnej herbaty 100 ml
sałata strzępiasta 3 liscie

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwki i muchomorki

Jajka gotujemy na twardo. Następie studzimy i obieramy ze skorupek. Na waflach układamy liście sałaty strzępiastej. Odcinamy górę i dół jajka. Dwa odcięte doły wkładamy do mocnego naparu herbaty na 10-15 minut. Ustawiamy jajka na waflach i nakładamy zabarwione kapelusze. Pomidorka przecinamy na pól, wydrążamy miąższ. Nakładamy na dwa pozostałe jajka kapelusze i robimy kropki przy pomocy szprycy napełnionej majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 14.11.2012 22:58
śliczne
tomek18 06.11.2012 06:46
super dekoracja na stół
aginaa 03.11.2012 19:44
polecam
cris04 31.10.2012 14:52
Bardzo ładnie podane jajeczka
-Natka- 30.10.2012 20:26
fajny pomysł na śniadanko dla maluszka :)
Konczi 30.10.2012 20:06
super
eMMe 30.10.2012 20:04
świetne:)
elka4621 30.10.2012 19:26
ale piękne i na pewno smaczne
Mariposas 30.10.2012 19:18
w sam raz dla mojego niejadka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak