Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwie włoskie spaghetti carbonara

5.0
(87)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Istnieje wiele sposobów na przygotowanie carbonary, ale ta prawdziwie włoska zawiera zaledwie kilku składników. Najważniejszy jest makaron, żółtka, boczek i ser! Połączone ze sobą pozwolą uzyskać pyszne, włoskie danie. 

Sprawdźcie inne przepisy z dodatkiem przypraw w Tubie Prymat

Składniki:

Składniki:

boczek 100 gram
czosnek 1 ząbek
żółtka duże 3 sztuki
ser grana padano 100 gram
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat 0,5 łyżeczki
woda (z gotowania makaronu) 50 ml
makaron spaghetti 240 g

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwie włoskie spaghetti carbonara

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Gotujemy makaron. W międzyczasie mieszany żółtka z utartym serem dolewamy 50 mililitrów wody spod makaronu.

2. W patelni smażymy czosnek i boczek. Gdy makaron się ugotuje odcedzamy go i wrzucamy na patelnię z usmażonym boczkiem, dodajemy jajka zmieszane z serem i intensywnie mieszamy podajemy ciepłe.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak