Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masło
200 g -
kakao
2 łyżeczki -
alkohol
3 kieliszki -
cukier puder
1 łyżka -
orzechy włoskie
1 garść -
czekolada gorzka
100 g -
czekolada mleczna
50 g -
mleko
3 łyżki
Sposób przygotowania
2. Masło utrzeć z cukrem pudrem.
3. Dodać kakao, łyżkę stopionej czekolady i alkohol. Wymieszać.
4. Na koniec dodać drobno pokrojone orzechy.
5. Na herbatniki/biszkopty nałożyć masę maślano-kakaową.
6. Pralinki włożyć do lodówki. Następnie zanurzyć w roztopionej czekoladzie.
7. Udekorować kawałkiem orzecha włoskiego.
8. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Jako alkohol polecam Metaxę, bądź jakiś inny alkohol ;)
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się