Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Praliny z masą maślano-kakaową i alkoholem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 200 g
kakao 2 łyżeczki
alkohol 3 kieliszki
cukier puder 1 łyżka
orzechy włoskie 1 garść
czekolada gorzka 100 g
czekolada mleczna 50 g
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Praliny z masą maślano-kakaową i alkoholem

1. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej dodając mleko.
2. Masło utrzeć z cukrem pudrem.
3. Dodać kakao, łyżkę stopionej czekolady i alkohol. Wymieszać.
4. Na koniec dodać drobno pokrojone orzechy.
5. Na herbatniki/biszkopty nałożyć masę maślano-kakaową.
6. Pralinki włożyć do lodówki. Następnie zanurzyć w roztopionej czekoladzie.
7. Udekorować kawałkiem orzecha włoskiego.
8. Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.

Jako alkohol polecam Metaxę, bądź jakiś inny alkohol ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 30.01.2014 00:12
Fajny pomysł na coś prostego ale smacznego.
treonina 29.01.2014 21:22
pewnie smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak