Pralinki z nadzieniem miętowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada deserowa

    1 tabliczka
  • masło

    30 g
  • cukier

    2 łyżki
  • syrop miętowy

    3 łyżki
  • mleko w proszku

    1 czubata łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pralinki z nadzieniem miętowym foto
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Krok 2 - Pralinki z nadzieniem miętowym foto
Roztopioną czekoladę rozsmarować za pomocą pędzelka w foremce na pralinki. Foremkę wstawić na 10 minut do zamrażalnika. W ten sam sposób zrobić jeszcze dwie warstwy z czekolady.
Krok 3 - Pralinki z nadzieniem miętowym foto
Masło przełożyć do garnka. Dodać do niego cukier i syrop miętowy.
Krok 4 - Pralinki z nadzieniem miętowym foto
Podgrzewać, aż masło się roztopi i wszystko się połączy.
Krok 5 - Pralinki z nadzieniem miętowym foto
Masę przestudzić, dodać do niej mleko w proszku. Dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Pralinki z nadzieniem miętowym foto
Miętową masę rozłożyć do foremek prawie do pełna. Ponownie włożyć od zamrażalnika na 10 minut.
Krok 7 - Pralinki z nadzieniem miętowym foto
Po tym czasie na nadzieniu rozłożyć pozostałą roztopioną czekoladę deserową.
Krok 8 - Pralinki z nadzieniem miętowym foto
Wstawić do zamrażalnika na ok. pół godziny. Po tym czasie pralinki delikatnie wyjąć z foremki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wioleczka83 11.11.2014 21:47
super przepis
norweska20 10.07.2014 00:20
fajnie wyglądają ..
Motorek 26.06.2014 09:17
muszą być wyśmienite
magduś83 23.06.2014 09:36
świetne te pralinki zwłaszcza z miętą :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat