Pralinki w dwóch smakach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • mleko w proszku

    3 szklanki
  • czekolada truskawkowa

    1 tabliczka
  • czekolada toffi

    1 tabliczka
  • śmietanka słodka

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekolady pokruszyć i roztopić każdą osobno, dodając do nich po 2 łyżki śmietany, ostudzić. Masło zagnieść z mlekiem w proszku, podzielić na 2 części. Do każdej dodać po jednej roztopionej czekoladzie. Dobrze zagnieść. Formować małe kulki, układać na talerzu. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marlena/Kinia 02.12.2011 09:33
na pewno sa pyszne, ładnie się prezentują-kuleczki:)
Weronika_eM 23.06.2011 22:44
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat