Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki orzechowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło orzechowe 2 łyżka
masło 1 łyżka
orzechy włoskie 2 szklanki
orzechy laskowe 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
czekolada 100 gram
masło 2 łyżki
cukier puder 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki orzechowe

1/4 wszystkich orzechów posiekać, resztę zemleć w malekserze. Dodać masło, masło orzechowe, cukier puder, cukier z wanilią i sól, zmiksować na gładką pastę. Włożyć do lodówki na 15- 20 minut.
Gdy ciasto zgęstnieje formować kulki (około 15, wielkości orzecha włoskiego). Mrozić około 10 minut.
W kąpieli wodnej roztopić masło z połamaną na kostki czekoladą. Każdą schłodzoną kulkę zanurzać w czekoladzie i delikatnie odkładać na papier do pieczenia. Schłodzić przez 5- 10 minut. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.07.2013 19:24
bardzo je lubię
GOSIA18 02.06.2013 17:46
rewelacyjne czekoladki
teresa18 02.06.2013 14:50
fajne słodziaki
joanna30 02.06.2013 14:12
Aż sie oblizałam bo uwielbiam orzechy i pralinki :)
Pomocnik 02.06.2013 12:27
muszą być pyszne
Aleksandra/Olcia 02.06.2013 11:48
uwielbiam domowe pralinki
joanna__s 02.06.2013 11:37
Ślicznie wyglądają. Pycha!
Renata9 02.06.2013 11:31
ciekawe pralinki
aisoglam 02.06.2013 11:31
Przepyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak