Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki figowo-migdałowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

figi suszone 10 sztuk
migdały mielone 5 łyżek
syrop z agawy 1 łyżka
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki figowo-migdałowe

Figi zmiksować na "plastelinę", dodać mielone migdały, syrop z agawy i dokładnie wymieszać (ja zrobiłam to w malakserze, w którym rozdrabniałam figi). W dłoniach formować kuleczki. Obtoczyć w wiórkach. Syrop z agawy można zastąpić melasą lub miodem. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 10 pralinek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Arnika 19.01.2013 14:15
Agawę można zastąpić dowolnym słodem:)
M. Monroe 17.01.2013 22:17
bomba ... ')
ElizaT 08.01.2013 21:47
rewelacja
Norgiusz 07.01.2013 14:39
super!!!! a czy można zamiast syropu z agawy dać daktylowy?
Lemon 02.01.2013 10:17
pycha
Anna169Hosz 02.01.2013 09:04
Podoba mi się ten przepis, na pewno wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak