Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki - bakaliowe jeżyki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 100 g
bakalie 12 dag
orzechy 5 dag
cukierki krówki 100 g
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki - bakaliowe jeżyki

Kroki postępowania

1
Cukierki krówki kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Pralinki - bakaliowe jeżyki foto
2
Bakalie (rodzynki, suszone figi, morele, żurawinę, śliwki) kroimy na drobno.
Krok 2 - Pralinki - bakaliowe jeżyki foto
3
Kroimy również orzechy (włoskie, laskowe, ziemne, pistacje) .
Krok 3 - Pralinki - bakaliowe jeżyki foto
4
Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej.
Krok 4 - Pralinki - bakaliowe jeżyki foto
5
Do ciepłej, roztopionej czekolady wsypujemy krówki, bakalie, orzechy i mieszamy.
Krok 5 - Pralinki - bakaliowe jeżyki foto
6
Łyżeczką nakładamy porcje na pergamin i odstawiamy do wystygnięcia. Później formujemy kulki i przekładamy do papierowych foremek do pralinek.
Krok 6 - Pralinki - bakaliowe jeżyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 09.07.2014 16:25
jak z cukierni piękne
Grazyna0211 09.07.2014 12:09
pyszne słodkości
Kejti 09.07.2014 08:36
Mniam,wyglądają zjawiskowo :-)
Krystyna32 09.07.2014 08:02
wyglądają bardzo apetycznie
halinah 09.07.2014 07:30
ciekawy deser :)
gusia1000 08.07.2014 23:41
Niebo w gębie.
wwwiolka 08.07.2014 23:36
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak