Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki bakaliowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakalie 100 gram
wiórki kokosowe 80 gram
migdały 100 gram
woda 50 ml
cukier waniliowy pól łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki bakaliowe

Bakalie, wiórki kokosowe i migdały siekamy w rozdrabniaczu na mączkę.
W wodzie rozpuszczamy cukier waniliowy i dolewamy po troszeczku do mączki, gdy będzie na tyle wilgotna że będzie się lepić, formujemy niewielkie kulki.
Są gotowe od razu do jedzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 21.10.2015 15:28
Pyszne i zdrowe:)
Monika-twin 15.09.2015 10:50
AL PYSZNE.
Anna169Hosz 15.09.2015 10:04
Bardzo apetyczne!
Róża1 15.09.2015 10:00
ale pyszności !!!! palce lizać :-)
gosia56 15.09.2015 09:56
na pewno pyszne;)
bertpvd 15.09.2015 09:39
pyszny przepis :)
Futka 15.09.2015 09:23
Cudne i bardzo apetyczne pralinki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak