Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pożywna zupka z kapusty włoskiej i białej kiełbaski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 4 sztuki
kapusta włoska 1/2 główki
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 4 duże
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
koperek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pożywna zupka z kapusty włoskiej i białej kiełbaski

kiełbasę gotuję.
do wody po ugotowanej kiełbasie dodaję liść laurowy ,ziele angielskie .
włoszczyznę myję,marchew ,seler i pietruszkę ścieram na tarce o grubych oczkach a porę kroję w cienkie paseczki ,całość dodaję do gotującego się wywaru.
po niecałej godzinie gotowania dodaję ziemniaki( pokrojone kostkę ) ,po następnych 15 minutach dodaję pokrojoną kapustę.
kiełbasę kroję na plastry i dodaję do zupy.
całość zagotowuję doprawiam solą pieprzem i słodką papryką .
posypuję świeżym. koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfna_chatka 05.01.2014 12:07
moje smaki
Mira85 05.01.2014 10:52
fajna na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak