Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożywna zupa fasolowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2,5 l
fasola 400 g
boczek wędzony 300 g
ziemniaki 6-7 szt
marchewka 2 szt
cebula 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki

Porada

Do zupy użyłam fasoli białej drobnej.

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Fasolę namoczyć na noc w zimnej wodzie.
Krok 1 - Pożywna zupa fasolowa foto
2
Bulion zagotować. Boczek pokroić w drobną kostkę
Krok 2 - Pożywna zupa fasolowa foto
3
Cebule obrać i pokroić w półplastry. Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Marchewki obrać i pokroić w drobna kostkę.
Krok 3 - Pożywna zupa fasolowa foto
4
Gdy bulion się zagotuje dodać fasolę, boczek, cebulę i przyprawy (ze solą uważać boboczek jest słonawy). Wszysyko gotować aż groch bedzie prawie miękki wtedy dodać ziemniaki i marchewkę. Gotować az warzywa będą miękkie.
Krok 4 - Pożywna zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 21.05.2014 19:20
uwielbiam fasolową pyszna zupka
Alex_M 21.05.2014 13:23
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak