Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożegnanie lata Ani

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 op.
jagody 0,5 l
serek homogenizowan 2 op.
woda 2 l
truskawki 200 g
galaretka brzoskwiniowa 1 szt.
galaretka owoce leśne 1 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.
galaretka kiwi 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pożegnanie lata Ani

Kroki postępowania

1
Na dnie okrągłej blachy układamy biszkopty. Do garnka dodajemy dwie szklanki gorącej wody, w której należy rozmieszać galaretkę o smaku leśnych owoców, odstawić do ostudzenia. Do tężejącej galaretki dodajemy najpierw jeden serek homogenizowany, dokładnie go rozmieszać,
Krok 1 - Pożegnanie lata Ani foto
2
dodać jagody i lekko przemieszać
Krok 2 - Pożegnanie lata Ani foto
3
a następnie masę przelać na biszkopty. Wstawić do lodówki.
Krok 3 - Pożegnanie lata Ani foto
4
W kolejnym garnku rozmieszać z 2 szkl. wody zieloną galaretkę (o smaku kiwi), odstawić do ostudzenia. Tężejącą galaretkę przelać na masę jagodową. Wstawić do lodówki.
Krok 4 - Pożegnanie lata Ani foto
5
W garnku rozmieszać dwie szklanki gorącej wody z galaretkę brzoskwiniową, odstawić do ostudzenia; do tężejącej galaretki dodać kolejny serek homogenizowany, dokładnie rozmieszać
Krok 5 - Pożegnanie lata Ani foto
6
i przelać na zieloną galaretkę. Wstawić do lodówki. Truskawkową galaretkę rozmieszać z dwoma szklankami gorącej wody, ostudzić, truskawki ułożyć na serniku (ja użyłam mrożonych truskawek - od razu ułożyłam je na serniku, nie rozmrażałam ich).
Krok 6 - Pożegnanie lata Ani foto
7
zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki.
Krok 7 - Pożegnanie lata Ani foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 20.11.2013 00:06
smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak