Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POWIDŁO Z CZARNEGO BZU

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 kg
czarny bez 1 jagody

Przepis i sposób przygotowania na: POWIDŁO Z CZARNEGO BZU

Wykonanie:
Jagody oskubać z gałązek, opłukać i rozgnieść. Dusić do zgęstnienia na wolnym ogniu z cukrem około 30 minut. Nakładać do małych słoiczków i odwrócić do góry dnem. Jest to smaczne i pożywne powidło na trawienie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.09.2013 22:09
właśnie się czaje na dziki bez czarny :)
Stenka 10.09.2013 16:29
robiłam w tamtym roku taki dżem, bo to dżem a nie powidła
Krakowianka 30.08.2013 08:02
ciekawe, nigdy nie robiłam!!! skuszę się na Twój przepis!!!
iziona 29.08.2013 22:04
Nigdy nawet nie pomyślałam nawet o tym, że można zrobić coś poza sokiem. Ciekawe jak smakuje
rafał5 29.08.2013 20:32
ja robiłem sok i na prawdę smaczny, dżemor też pewnie pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak