Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe z korzenną nutą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier 100 gram
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe z korzenną nutą

Śliwki umyć i pozbawić pestek. Przełożyć do garnka i na małym ogniu (można odrobinę wody dać na dno) gotować conajmniej pół godziny. Dodać cukier i przyprawę korzenną. Dokładnie wymieszać. Gorące przekładać do słoiczków i ułożyć pod kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 03.10.2015 05:50
Domowe przetwory najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak