Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
cukier 1/2 kg
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Śliwki umyć, wypestkować, włożyć do rondla, podlać wodą i gotować pod przykryciem do miękkości. Następnie śliwki zmiksować i dalej gotować na małym ogniu przez 3-4 godziny. Na następny dzień dodać cukier i w dalszym ciągu smażyć aż powidła zgęstnieją, ciągle mieszając. Gorące powidła włożyć do słoiczków i zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 02.03.2014 22:07
wyglądają smacznie
mela25 27.02.2014 19:32
moje ulubione
Rybciia 21.06.2013 14:34
uwielbiam :-)
Ewelina38 20.01.2013 19:47
najlepsze do naleśników, i piernika ....
IlonaAlbertos 26.10.2012 21:46
Uwielbiam je.
gacopierz23 10.08.2012 19:29
z węgierek najlepsze
mirosława4 14.03.2011 13:54
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak