powidła śliwkowe

powidła śliwkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Śliwki 10 kg

  • Cukier 1 kg

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, powyjmować pestki i zemleć maszynką do mięsa. Masę owocową włożyć do garnka i prażyć, ciągle mieszając; gdy zacznie gęstnieć- dodać cukru. Gotować dalej, aż powidła zupełnie zgęstnieją, po czym wkładać do słoików.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat