Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 kg
woda 0,5 szklanki
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Kroki postępowania

1
Śliwki myjemy, usuwamy pestki i umieszczamy w garnku
Krok 1 - Powidła śliwkowe foto
2
Dodajemy wodę i cukier gotując na małym ogniu i co jakiś czas mieszając.
Krok 2 - Powidła śliwkowe foto
3
Kiedy otrzymamy odpowiedni smak i konsystencję powideł, gorące do słoiczków. Słoiczki zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia
Krok 3 - Powidła śliwkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 30.08.2014 13:39
Pycha :) ja w tym roku narobiłam powideł śliwkowych jak głupia, ale Mąż uwielbia - będzie co jeść jak się gotować nie będzie chciało :) ale ja mimo nakładania na gorąco pasteryzuję.
mirosława4 27.08.2014 12:11
moje ulubione
olkaaa 27.08.2014 07:37
już dawno nie jadłam
halinah 27.08.2014 01:13
Bardzo lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak