Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

śliwki umyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i gotować około godzinę mieszając co jakiś czas aby się nie przypaliły. Gotować przez kolejne 2 dni przez godzinę. Pod koniec gotowania dodać cukier. Powidła przełożyć do słoików i można pasteryzować.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bazylka 04.03.2014 19:09
Uwielbiam powidła,szczególnie węgierkowe.
Czyki 04.03.2014 17:44
Uwielbiam powidła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak