Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe .

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2,5 kg
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe .

Śliwki wypestkować włożyć w garnek zasypać cukrem i ok 4 godziny gotować bez przykrycia aż odparuję woda znajdująca się we śliwkach . Następnego dnia gotować ok 1 godziny staram się mieszać z uwagą aby śliwki się nie przypaliły . Po ugotowaniu śliwek wkładamy do słoików i pasteryzować ok 10 min . Powidła stanowią wspaniały dodatek do naleśników , ciast ( szczególnie piernika !!;) ,kanapek z powidłami oraz wielu innych przepysznych potraw , deserów !! Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 14.09.2013 08:31
takie jakie mają być :D
sylwia_mc 14.09.2013 07:45
Doskonałe :)
Mniam 14.09.2013 00:45
Też będę robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak