Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła domowej roboty

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 1 kg
cukier 500 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła domowej roboty

Śliwki wyłuskać z pestek. Zalać ich wodą żeby je przykryło. Zasypać cukrem. Gotować kilka godzin, na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać żelatynę. Nakładać do słoi. Pasteryzować 15 minut.
Najlepiej gotować na piecu kaflowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 10.04.2012 00:31
mniam
Juleczka20 29.07.2011 12:03
super
KasiaK90 15.06.2011 07:12
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak