Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z udek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 3 sztuki
pieczarki 10 sztuk
śmietana 18 proc 400 ml
mąka do zagęszczenia
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
ryż 3 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z udek

Udka gotujemy do miękkości i obrywamy z nich mięso. Śmietanę mieszamy z dwiema szklankami wywaru z udek, gotujemy. Mąkę mieszamy ze szklanką ciepłego wywaru i połową zimnego, gotujemy. Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Do sosu dodajemy mięso i pieczarki, doprawiamy i gotujemy. Sos najczęściej podaję z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 25.03.2013 12:53
lubię kurczaka w biały sosie :)
Janina 25.03.2013 10:31
Bardzo smaczne
msmors 25.03.2013 10:31
dobry przepis
Bernadeta1 25.03.2013 10:12
taka potrawka to moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak